Sağlıklı Yaşam

Yaşlılar için oturup kalkması kolay sandalye

Yaşlılar için oturup kalkması kolay sandalyeGün içerisinde bize doğal geldiği için kanıksamış olduğumuz pek çok davranış var. Ancak bu davranışlar çevremizdeki birtakım insanlar için pek de o kadar doğal ve kolay olmayabiliyor. Örneğin yaşlı insanlar, gençlerin yaparken hiç kafa yormadıkları son derece basit işleri ve kolay filleri gerçekleştirirken sıkıntı yaşamaya meyilli kesimlerin başında geliyor.

Oturup kalkmak da bu doğal ve yaparken neredeyse hiç kafa yormadığımız işlerden bir tanesi. Ancak yaşı ilerlemiş insanlar için durum hiç de öyle olmayabiliyor. Çoğu bu işlemi yaparken kollarıyla destek almak ve hatta çevresinden yardım istemek zorunda kalabiliyor.

Yaşlılar için sandalyeSarah Hossli tarafından tasarlanan sandalye bu tür sıkıntıları ortadan kaldıran son derece basit ve sade bir yapıya sahip. Sarah Hossli bu ürünü bir huzurevi ile işbirliği yaparak geliştirmiş. Sandalyeyi son derece yararlı hale getiren özelliği ise kollarının uzayabiliyor olması. Gayet basit görünen bu özellik sayesinde yaşlı insanlar sandalyeye otururken veya sandalyeden kalkarken bu uzayan kollardan destek alarak sıkıntı yaşamadan ayağa kalkabiliyor ve oturabiliyorlar.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 3

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir