Telefon Uygulamaları

Yaşlılar için akıllı telefonu kolaylaştıran programlar

Akıllı telefonlarımızdaki Android işletim sisteminin güzel yönü elimizdeki cihazın özellikleriyle sınırlı kalmamamızı sağlaması. Android cep telefonuna sahip olanlar Google Play Mağaza’dan herhangi bir üçüncü parti uygulamayı indirip cihazlarına kurarak çok çeşitli özellikleri kullanma şansına sahip olabiliyorlar. Bunlar arasında akıllı telefon sahibi yaşlı kullanıcıların hayatını kolaylaştıran çeşitli uygulamalar da mevcut.

Simple Launcher telefon uygulaması
Ücretsiz bir uygulama olan Simple Launcher Android cep telefonuna büyük ikonlar ve yazı tipleri ile sade bir arayüz kazandırıyor. Arkadaşları ve aile bireylerini seri şekilde arayabilmek için ana ekranda bir hızlı arama seçeneğine yer verilmiş.

Ayrıca S.O.S. yardım tuşu ile gerekli durumlarda acil arama ve tehlikeli halinde mesaj gönderme işlemi de gerçekleştirilebiliyor. Simple Launcher’ın sunduğu özellikleri kullanımı kolay Kontrol Merkezi aracılığıyla dilediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Bu uygulama ücretsiz olduğu gibi herhangi bir reklama vs de yer verilmemiş.

Big Launcher akıllı telefon uygulaması
Bir diğer Android telefon uygulaması olan Big Launcher da yaşı ilerlemiş ve görme problemleri yaşayan kullanıcılara yönelik geliştirilmiş. Sade ve hızlı bir uygulama olan Big Launcher, akıllı cep telefonlarını yaşlılar, çocuklar ve görme sıkıntılarına veya motor problemlerine sahip olanlar ya da görme engelliler için daha rhaat kullanılabilir hale getiriyor.

Bu tür sıkıntılar yaşayan telefon sahipleri bu kolay ve rahat okunabilir arayüze sahip uygulamayı kolaylıkla kullanabiliyorlar. Bu uygulamada da bir S.O.S. acil yardım butonu mevcut. Büyük yazılar ve renklerle kodlanmış ikonlar her şeyin kullanımının son derece kolay hale getiriyor. Çeşitli dillerde gelen uygulamanın sınırlı kullanım sunan ücretsiz bir versiyonu mevcut.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 20

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir