Telefon Uygulamaları

iGrow çocuk gelişim uygulaması

Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Kurumu (TNO) tarafından geliştirilen mobil uygulama iGrow, Sabri Ülker Vakfı tarafından Türkçe’ye çevrildi ve Türk kültürüne uyarlandı. iGrow çocukların fiziksel gelişimini izlemeye yararken, ebeveynlere günlük tavsiyelerde bulunuyor ve sağlıklı nesillerin gelişimine önemli bir katkı sağlıyor.

iGrow çocuk gelişim uygulaması

Kolaylıkla kullanılan uygulama ile çocukların yaşı, boyu ve kilosu girilerek, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından açıklanmış referans verilere göre çocukların gelişiminin takibi sağlanıyor. iGrow uygulamasında ayrıca; beslenme, fiziksel aktivite ve uyku alışkanlıkları başlıkları altında içerik ve öneriler yer alıyor.

Akıllı telefonlarda Google Play ve Apple Store’dan indirilebilen iGrow herkese açık ve ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Uygulama telefon ve tabletlere indirildikten sonra çocuğun adı, cinsiyeti, annenin hamilelik süresi, isteğe bağlı olarak da çocuğun doğum kilosu ve ağırlığı girilerek takibi başlatılıyor.

Çocuk gelişim uygulaması

Uygulama, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen referanslar baz alınarak, çocuğun kilo ve boyuna göre büyüme eğrisini oluşturuyor. Programda bebek veya çocuğun vücut ağırlığı ile boy uzunluğu arasındaki ilişki ise Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre yorumlanabiliyor.

iGrow uygulaması, bebek ve çocukluk dönemine dair analizlerin yanı sıra gençlerin de gelişimine dair veriler içeriyor. 0-18 yaş arasına yönelik tasarlanan uygulama ile bebeklikten itibaren gelişim takip altına alınabiliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 20

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir