Yazılım Program

Android Nougat

Google, bugüne kadar Android N olarak adlandırılan en yeni işletim sistemini Android Nougat olarak resmen duyurdu. Google’ın Android işletim sistemi isimlendirme politikasında iki nokta dikkat çekiyor: Birincisi isimlendirmenin alfabetik olması, ikincisi ise bu isimlerin şekerleme ve tatlı alanından seçilmesi. Android Nougat Türkçe’de “koz helvası” anlamında geliyor.

Android Nougat işletim sistemi

2013 versiyonunda K harfinin karşılı KitKat, 2014’te L karşılığı Lollipop ve ardından da M harfi karşılığı Marshmallow olarak kullanılmıştı. Google yeni işletim sisteminin isimlendirilmesi için tarihinde ilk defa kullanıcılarından isim önerilerine açık olduğunu ifade etti. Google sözcüsü tüm dünyadan milyonlarca isim önerisi geldiğini ve Nougat’ın bu önerilerin en popüler olanlarından birisi olduğunu ifade etti.

Android Nougat

Yeni Android Nougat işletim sisteminin en dikkat çeken özelliklerinin başında VR modu geliyor. Nougat’ın VR desteği akıllı telefonların sanal gerçeklik başlıkları ile birlikte kullanımında bir takım ekstra özellikler sunuyor. Android Nougat işletim sisteminin bir diğer yönü de kullanıcıların telefonları ceplerinde dururken pil ömründen tasarruf sağlayan Doze on the Go özelliği.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 2

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir