Yazılım Program

Yeni Android 8.0 Oreo işletim sistemi duyuruldu

Google, Oreo versiyon adı ile isimlendirdiği Android 8.0 işletim sistemini duyurdu. Tüm versiyonlarda olduğu gibi Android Oreo’nun kullanıma sunulası için de biraz beklememiz gerekecek. Google Android Oreo işletim sistemi 2018 yılı sonuna doğru kullanıma sunulacak.

Bugüne kadar kronolojik sırasıyla Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, Kitkat, Lollipop, Marshmellow ve Nougat versiyon isimleriyle gelişim gösteren Android işletim sisteminin son üyesi Oreo oldu.

İlk olarak Pixel ve Nexus akıllı telefonlarda karşımıza çıkması beklenen yeni Android Oreo işletim sisteminde 60’ın üzerinde yeni emoji, arka planda çalışan uygulamaların kullanılmadıkları zaman kısıtlanarak cihazın pil ömründen tasarruf etme, Picture-in Picture özelliği sayesinde ekranda bir video seyrederken bir diğer uygulamayı da aynı anda ekranda kullanabilme gibi yeni özellikler dikkat çekiyor.

Açılış süresinin de geliştirildiği yeni Android Oreo işletim sisteminde güvenlik özellikleri de geliştirilerek kullanıcıların zararlı yazılımlara karşı korunması amaçlanıyor.

Metin kopyalama özelliğinin de geliştirildiği Oreo’da kullanıcılar parola, kredi kartı numarası ve benzeri bilgileri otomatik olarak seçebiliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 2

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir