Akıllı Telefonlar

Katlanabilir cep telefonu Royole FlexPai

Ne Microsoft’un Andromeda’sı, ne Samsung ve Huawei’nin modelleri ve ne de Logitech’in esnek ekranlı telefonu! Dünyanın katlanabilir ilk cep telefonu Kaliforniya menşeli bir firmadan geldi: Royole FlexPai. Royole FlexPai katlanabilir tablet / telefonun tasarım olarak tanıtılan konsept bir model değil, cihaz ön siparişlere açılmış durumda.

Katlanabilir gövdeye sahip FlexPai cep telefonunun ekranı katlandığında dış kısımda kalıyor. Microsoft Andromeda modelinde ise ekran içeride kalıyor. Böylece Royole FlexPai cep telefonu açıldığında tek ekrandan iki ekran moduna geçiyor. Cihaz katlandığında iki ekranın birleştiği dış kısım ise bildirimlerin gösterildi yer oluyor.

Telefonun her iki ekranında da aynı anda uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz. Cihazın 7.8 inç büyüklüğündeki 1,920 x 1,440 piksel çözünürlüklü OLED ekranı 4:3 görüntü oranına sahip. Katlandığında ise ekran görüntü oranı 18:9 oluyor. Gelen çağrılar gibi bildirimlerin gösterildiği kat yeri ise 21:6 görüntü oranı ile çalışıyor.

Royole FlexPai katlanabilir cep telefonunun ekranı herhangi bir zarar görülmeden 20.000 kere katlanabiliyor. Telefonunuzu günde 20 kere açıp kapattığınızı var sayarsak 20 bin katlanma sayısı 3 seneye kadar bir kullanım ömrü sunuyor.

Katlanabilir erkanlı Royole FlexPai cep telefonunda biri 20 megapiksel ve diğeri de 16 megapiksel olmak üzere çift kameraya ve hızlı şarj özelliğine de yer verilmiş.

Şu an için sadece Çin’de kullanıma sunulacak şekilde üretilen Royole FlexPai katlanabilir cep telefonunun 128 Gb versiyonu 1.571 dolar fiyat etiketine sahip. Cihazın en ucuz versiyonun fiyatı ise 1.318 dolar.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir