Aksesuvarlar

Yaşlılar için telefona gerek duymayan akıllı saat

Yaşlılar için akıllı telefonlar gibi yaşlılara yönelik teknolojik ürünlerin başlıca özeliklerinden birisi de sevenleri tarafından her an ulaşılabilir olmalarını sağlamaları. Omate’in yaşlılar için geliştirdiği akıllı saat mevcut 3G bağlantısı sayesinde cep telefonlarına gerek duymadan tüm fonksiyonları yerine getirebiliyor.

Yaşlılar için akıllı saat

Omate yaşlılar için akıllı saat
Piyasada mevcut akıllı saatler kullanıcıların akıllı telefonları ile bağlantılı çalışırken Omate akıllı saat dahil 3G bağlantısı aracılığıyla böyle bir gerekliliği ortadan kaldırarak bağımsız olarak kullanılabiliyor. Android işletim sistemli cihaz bir akıllı saatin tüm özelliklerini yaşlıların kullanımına sunuyor.

Yaşlılar için akıllı saatler

Yaşlılar; arama rehberi, ilaç hatırlatmaları ve benzeri fonksiyonlara basit ve sade görseler eşliğinde rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Yaşlılar için akıllı saat dahili GPS özelliği aracılığı ile diğer aile bireylerinin saati kullanan kişiyi kolaylıkla takip edebilmelerine olanak tanıyor. Akıllı saat üzerindeki SOS tuşuna basıldığında daha önceden kaydedilen telefon numaraları Wi-Fi ya da dahili 3G bağlantı üzerinden anında ve otomatik olarak durumdan haberdar edilerek uyarılıyor.

Yaşlı Saatleri

Çift çekirdekli MediaTek 1 GHz işlemciye sahip olan akıllı saatin 512 MB RAM belleği ve 4 GB dahil hafızası bulunuyor. Yaşlılar için geliştirilen akıllı saatin 1.54 inç büyüklüğündeki saatin ekranı 320 x 320 piksel çözünürlükte. Yaşlılar için akıllı saatte 3G bağlantının yanı sıra adımölçer de mevcut. Cihazın 600 mAh kapasiteli pili tek bir şarj ile üç güne yakın kullanım süresi sunuyor.

Yaşlılar için tasarlanan Omate akıllı saatin eylül ayından itibaren 170 USD / 149 Euro fiyatla satışa sunulması planlanıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

2 yorum

  1. Mesut Gorates says:

    İlhan Bey merhaba, öncelikle çok önemli olan bu konuda rehberlik yaptığınız için teşekkürler. Eşimin babası 87 yaşında bazen 2-3 aylığına yanımıza gelse de genelde Bursa merkezdeki evinde yalnız yaşıyor. Bazen yine Bursa’da ama şehir merkezinden uzakta oturan büyük kızına da gidiyor. Kayınpederim gençliğinde çok yoğun spor yaptığı için maşallah gerek fiziki/bedeni gerekse akli/bilinç durumu oldukça iyi. 5-6 yıl kadar önce bir rahatsızlık geçirdi ve 2 stent takıldı. Eşim ve ablası hemen hemen her gün telefonla arasalarda evde başına bir şey gelir ve haberimiz olmazsa diye endişe ediyorlar. Acil bir durumda en azından bizler yetişip, müdahale edinceye kadar durumunu takip edip, haberdar olabileceğimiz ve komşular/ambulans (acil yardım ekipleri) aracılığı ile ilk yardım/destek ulaştırabilmemizi sağlayacak bir akıllı/yetişkin saati satın almak istiyoruz. Bu anlamda Omate ve alternatif önerilerinizi ve içlerinden tavsiye önceliklerinizi bildirebilir misiniz, lütfen. Saygılarımla

    • İlhan Engin says:

      Merhaba Mesut Bey,
      Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bu ürünler konusunda uzman değilim, sizi yanlış yönlendirmek de istemem. Yabancı yayınlarda ilginç bulduğum, bu tür kaynakları takip edemeyen veya haberdar olamayacak insanlara yararlı olacağını düşündüğüm ürün ve konuları DigitAlem’de yayınlamaya çalışıyorum.
      Bu haber 2016 senesine ait, ürünler artık mevcut bile olmayabilir. Şu anda çok daha gelişmiş özelliklere sahip ürünler vardır eminim ancak asıl mesele bunları tek tek inceleyip size en faydalı olanı bulabilmek. Bu da epey zaman alan bir işlem. Ve ayrıca maalesef ülkemizde kamu ve özel alanda bu ihtiyaçlar hiç yokmuş gibi, bu tür ürünlere ihtiyaç duyan pek çok insan yaşamıyormuş gibi bir yaklaşım mevcut. Yani ürünü bulsanız bile büyük ihtimalle yurt dışından getirtmek veya satın almak zorunda kalabilirsiniz. Umarım probleminizi en kısa zamanda kolayca çözersiniz. Çözüm bulduğunuzda burada paylaşırsanız sevinirim, diğer ihtiyaç sahiplerine de yardımı olabilir.
      İyi günler

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir