Kulaklıklar

Anında çeviri yapan akıllı kulaklık

Bilimkurgu filmlerinde ve kitaplarında karşılaştığımız teknolojiler günümüzde birer birer gerçekleşiyor. Waverly Laboratuvarları’nın geliştirdiği Pilot akıllı kulaklık farklı dillerde konuşan iki insanın konuşmalarını anında çevirerek anlaşabilmelerini sağlıyor.

Akıllı kulaklık

Giyilebilir teknolojiler üzerine çalışan Waverly Labs tarafından üretilen Pilot akıllı kulaklık İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca dilleri arasında anında çeviri yapabilecek. Akıllı kulaklık ile, bu dilleri konuşan iki insanın farklı lisanlarda konuşuyor olsalar da birbirlerini aynı bili konuşuyormuş gibi anlaşabilmeleri amaçlanıyor. İlerleyen tarihlerde farklı dillerin desteklenmesi de planlanıyor.

Anında çeviri yapan akıllı kulaklık fikrinin gerçeğe dönüşmesi çabalarının ardında ise, firmanın kurucusunun Fransız bir bayan ile karşılaşması ve konuşup anlaşabilmek istemesi gibi oldukça insanî bir neden yatıyor.

Pilot akıllı kulaklık aslında mevcut olan çeşitli teknolojileri bir araya getirerek bu çözümü sunacak. Kulaklığın dahilî mikrofonu karşı tarafın konuştuğu sözleri alıp metin haline getiriyor. Kulaklık, kişinin akıllı telefonu ile iletişime geçip Google Translate veya Microsoft’un Skype Translator gibi online çeviri teknolojilerini kullanarak bu metnin tercümesini yapıyor ve ardından bu tercümeyi de kulaklıktan kullanıcıya seslendiriyor.

Anında çeviri yapan akıllı kulaklık

Elbette tüm bu işlemlerin karşılıklı bir konuşmada oldukça hızlı ve seri bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Akıllı kulaklık fiyatı
Indigo üzerinden yakında ön sipariş taleplerinin toplanmaya başlaması planlanan Pilot akıllı kulaklığın raflardaki yerini alma sürecinin bir seneden fazla sürmesi öngörülüyor. Anında çeviri yapan akıllık kulaklığın gelişimini tamamlamış tam sürümünün 299 USD fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir