Aksesuvarlar

Kedileri konuşturan tasma

Kedi besleyen hayvanseverler, kedilerin miyavladıklarında bir şeyler anlattıklarını çok iyi bilirler. Ancak ne anlattıklarını çözmek çoğu zaman zordur ve hatta bazen size kendilerinin daha akıllı olduklarını hissettirecek kadar imkansızdır. Catterbox kedi tasması kedilerin miyavlama seslerini analiz ederek insan sesi ile ne dediklerini duyabilmenizi sağlıyor.

Kedileri konuşturan tasma

Bu tasma ile kediniz konuşuyor
Catterbox kesi tasmasında bir hoparlör bulunuyor. Kedileri konuşturan bu tasmadaki uygulama aracılığıyla kedinize en uygun ses tipini de seçebiliyorsunuz. Kedileri konuşturan Catterbox tasma dört farklı renk seçeneğine sahip.

Yapılan araştırmalar, kedilerin miyavlayarak insanlara bir şeyler anlatmak istediklerini ortaya koyuyor. Temptations Laboratuvarları tarafından geliştirilen ve 3 boyutlu baskı ile üretilen Catterbox kedi tasması kedilerin çıkardıkları sesleri ve miyavlamaları analiz ediyor ve daha önce kaydedilen insan sesleri ile eşleştirerek insan sesine çeviriyor. Böylece kedinizin ne demek istediğini anlayabiliyorsunuz.
Başta inanılmaz gibi görünen bu yaklaşım bilimsel çalışmalara dayanıyor. Çeşitli bilimsel çalışmalar ve araştırmalarda elde edilen sonuçlara göre kediler birbirlerine değil insanlara miyavlıyorlar. Özetle kediler, miyavlayarak bizimle iletişim kurmaya çalışıyorlar. Temptations Laboratuvarlarındaki bilim insanları bu miyavlamaları ve sesleri sistematik olarak analiz ederek ne ifade ettiklerini daha anlaşılabilir hale getirmeyi amaçlamışlar.
Bu amaçla mama verme, temizlik ve sevilme gibi insan davranışları karşısında kedilerin davranışları ve çıkardıkları sesler üzerine kapsamlı şekilde çalışan bilim insanları tüm bu durumlar karşısındaki belli tepkileri tespit ettikten sonra bir program yazmışlar ve bu tepkileri bir mantık çerçevesinde eşleştirmişler.

Tasma aracılığı ile konuşan kedi videoları:

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir