Bilgisayarlar

Türkiye’nin ilk dijital oyun ve konsollar sergisi açılıyor

Oyun Konsolları SergisiEski ve yeni oyunseverleri bir araya getirip, kuşak ve kültür farklılığını ortadan kaldırma hedefi ile yola çıkan Türkiye’nin ilk ve tek Dijital Oyun ve Konsollar Müzesi, Bilişim Zirvesi Çocuk ’15 etkinliği çerçevesinde meraklıları ile buluşuyor.

Dijital Oyun ve Konsollar Sergisi
On yıldan uzun süren bir araştırma ve hazırlık döneminin ardından kurulacak olan müzenin ilk sergisi 23-24 Mayıs tarihlerinde Bilişim Zirvesi Çocuk etkinliğinde görücüye çıkıyor. İçeriğinde 200’den fazla konsol ile binlerce oyun bulunan koleksiyonda, ziyaretçiler en değerli parçalarından örnekleri görme ve deneme şansına sahip olacaklar. Bunlar içinde dünyanın ilk oyun konsolu Magnavox Odyssey, Atari Ultra Pong ve Arcadia 2001 gibi ürünlerin yanı sıra, Dedektif Fırtına ve İstanbul Efsaneri: Lale Savaşçıları gibi tamamen yerli üretim ve emekle ortaya çıkan ürünler de yer alacak.

Konsol ve oyunlar, 23-24 Mayıs 2015 tarihinde, Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek olan Bilişim Zirvesi Çocuk ’15 etkinliği çerçevesinde sergilenecek.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 7

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir