Aksesuvarlar

Project Ara modüler telefon için radyasyon sensörü

Project Ara radyasyon sensörü

Project Ara’nın en ilginç yönü, kullanıcının ihtiyaçlarına veya beklentilerine göre farklı özelliklerde modüllerinin eklenebilmesi ve değiştirilebilmesi. Eğer sağlık sizin önemliyse telefonunuza bir nabız ölçer modülü takabiliyor ya da fotoğraf meraklısı iseniz standardın üzerinde çok daha kaliteli bir kamera modülü tercih edebiliyorsunuz.

Project Ara radyasyon sensör modülü
Project Ara telefonun modüler yapısını sadece ticari ve hobi uygulamaları ile sınırlı değil. Rusya kaynaklı Intersoft firması DO-RA isimli yeni bir modül tanıttı. Doz tespitli ışınölçer özelliğine sahip olan bu telefon modülü kullanıcını içinde bulunduğu ortamdaki radyasyon seviyesini ölçebiliyor.

İkinci Project Ara konferansında tanıtlan ürün üç farklı boyut seçeneği ile geliyor. Modüler telefon modülü beraberinde gelen özel bir Android uygulaması modülün kontrol ve ayarlanması için yardımcı oluyor.

Büyük ebatlı Geiger sayaçlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırması beklenen Project Ara radyasyon sensörünün günlük hayatta olmasa da çeşitli meslek alanlarında son derece kullanışlı ve yararlı olacağı öngörülüyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 95

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir