Telefon Uygulamaları

Samsung Look At Me uygulaması otistik çocukların göz teması kurmasına yardımcı oluyor

Samsung Look At Me uygulaması

Akıllı telefonlarımızın kamera uygulamaları fotoğraf çekiminin yanı sıra pozlama değerleri, çekim hızı, ISO değerleri ve benzeri pek çok gelişmiş işleme imkan veriyor. Bu keyif verici uygulamaların yanı sıra Samsung’un kamera uygulaması gibi otistik çocukların sosyal bozukluklarını düzeltmeye yardımcı olan uygulama seçenekler de mevcut.

Samsung tarafından tasarlanıp geliştirilen Look At Me Camera App cep telefonu uygulaması otistik çocukların sosyallik endişelerini yenmelerine ve çevrelerindeki insanlarla daha iyi bir göz teması kurarak daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına yardımcı olma iddiası ile geliyor.

Dünyanın ilk interaktif kamera uygulaması olan Look At Me hakkında yapılan araştırmaya göre uygulamayı deneyen çocukların yüzde 60’ı göz teması kurma konusunda gelişim belirtileri göstermişler. Samsung Look At Me telefon uygulaması öncelikli olarak 200 adet Galaxy Tab S tablete yüklenerek ihtiyacı olan kullanıcıların denemesine olanak tanınacak. Ardından Look At Me uygulamasının Google Play Store mağazasında kullanıma sunulamsı bekleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 20

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir