Söylenti Dedikodu

Xiaomi Mi5 akıllı telefonda safir ekran kullanılabilir

iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin resmi tanıtımının öncesindeki söylentiler Apple’ın bu cihazlarında safir ekran kullanacağı yönündeydi ancak sonuç böyle olmadı. Yeni söylentilere göre Xiaomi firması yeni akıllı telefonu Xiaomi Mi5’te safir ekran kullanabilir.

Xiaomi Mi4 akıllı telefon

DigiTimes kaynaklı söylentilere göre Xiaomi yeni akıllı telefonu Xiaomi Mi5’te safir ekran teknolojisi kullanabilir. Xiaomi Mi5 cep telefonunun lüks ve güce meraklı kullanıcılara hitap edecek üst seviye teknik özellikler içereceği bilgileri göz önüne alındığında bu söylentilerin doğru olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi5 özellikleri
Elimizde Mi5 akıllı telefon hakkında fazla bilgi olmamakla beraber cihazın 5.7 inç büyüklüğünde QHD ekrana, Qualcomm Snapdragon 810 işlemciye ve 3GB RAM belleğe sahip olacağı söyleniyor.

Safir ekran
Camdan daha sağlam bir malzeme olan safir çizilmelere karşı koruma sağlasa da daha narin olması nedeniyle düşmeler ve darbelerde ekranın parçalanmasına da neden olabiliyor. Ayrıca safir malzeme üretici firmalar açısından daha maliyetli bir malzeme.

Mi5 cep telefonunun piyasaya ne zaman çıkacağı henüz kesinleşmemiş olsa da CES 2015 Fuarı’nın ürünün tanıtımı için iyi bir zamanlama olduğunda herkes hemfikir.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 4

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir