Cep Telefonları

Samsung Galaxy S24 özellikleri sızdı

Yakında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S24 Ultra cep telefonunun teknik özellikleri hakkında bir süredir bilgiler sız(dırıl)ıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde serinin amiral gemisi modelinin özellikleri öğrenilmişti. Şimdi de serinin her üç modelinin de tüm teknik özellikleri ve bilgileri ortaya çıktı.

Evan Blass tarafından sızdırılanlar Samsung’un üç yeni Galaxy S24 serisi telefon modelinin resmi teknik özelliklerinin karşılaştırma tablosu gibi duruyor. Tabloda serinin diğer iki modelinin, amiral gemisi S24 Ultra’ya göre bellek kapasitesi, veri saklama miktarı ve kamera çözünürlüğü konularında daha düşük değerlere sahip oldukları görülüyor.

Galaxy S24 serisinin ortanca üyesi S24+ cep telefonunun ekranı ailenin en büyük üyesinin 6.8 inç ekranından 6.7 inçe indirilmiş haline sahip. Telefonun kamerası da büyük üyenin 200 megapiksel modelinin 3 objektifli 50 megapiksel hali. Yeni Galaxy S24 cep telefonlarının her üçü de8K video kaydedebiliyor. S24+ telefonun telefoto zum değeri ise 3x.

Bellek ve veri depolama kapasiteleri bakımından S24 Ultra ve S24+ modelleri 12 GB RAM bellek ve 256 GB veya 512 GB seçenekleri ile benzer iki cep telefonu. Samsung Galaxy S24 Ultra’nın veri depolama kapasitesi ise 1TB seçeneği sunuyor. S24 Ultra’nın 5.000 mAh batarya kapasitesi ise diğer modellerde 4.900 mAh seviyesine indirilmiş.

Galaxy S24 cep telefonunun ekranı 6ç2 inç boyutlarında ve S24+ modelinin kamera özelliklerini taşıyor. Ancak veri depolamada ve bellekte düşüşe gidilerek cihazda 8 GB Tam belleğe ve 128 GB / 256 GB veri depolama seçenekleri tercih edilmiş. Batarya kapasitesi de 4.000 mAh.

S24 Ultra’nın titanyum kasasına karşılık Galaxy S24+ ve S24 cep telefonlarında alüminyum malzeme kullanılmış ve sadece Ultra modelde S Pen bulunuyor. Ayrıca teknik özellik karşılaştırma tablosuna bakıldığında S24 telefonlarının işlemcileri Snapdragon 8 Gen 2 modelinden Qualcomm’un en son versiyonu Gen 3’e yükseltilmiş.

Daha önce elde edilen bilgilerde S24 serisi telefonlarda en önemli özelliğin yapay zeka olacağı belirtiliyordu. Kameralar loş ılıklı ortamlarda dahi daha berrak fotoğraflar elde etmek için yapay zeka tabanlı görüntü sabitleme özelliğinden yararlanacak. Sözü edilen bir diğer yapay zeka özelliği de Google Pixel 8 telefon benzeri bir çip sete gömülü yapay zeka modeli. Bu özelliğin gerçek zamanlı sesli çeviri, metin özetleri ve fotoğraflarla yaratıcı duvar kağıtları gibi yapay zeka tabanlı görüntü düzenlemelere imkan tanıyacağı belirtiliyor.

Üç yeni Galaxy S24 cep telefonu modelinin 17 Ocak tarihinde resmi duyuruları gerçekleştirilecek. Telefonların satış fiyatları hakkında herhangi bir bilgi henüz bulunmuyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 18

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir