Dizüstü Bilgisayarlar

Sıvı soğutma sistemli 64 çekirdek işlemcili laptop

Görünümü biraz kaba, pahalı, gürültülü ve muhtemelen oldukça ağır. 64 çekirdek işlemcili REV-9 laptop sıvı soğutma sistemi ve masaüstü seviyesinde RTX 4080 grafik kartı ile dikkat çekiyor. Çinli dizüstü bilgisayar üreticisi Zhanjiang Xinjuneng tarafından üretilen the REV-9 64 çekirdek işlemciye sahip ilk laptop olma özelliği taşıyor.

Zen 3 tabanlı Epyc 7713 CPU ve Zen 4 Epyc 9554 olmak üzere iki farklı işlemci seçeneği ile kullanıcıların beğenisine sunulan laptop bu sever seviyesi işlemcileri nedeniyle yüksek bir fiyat etiketine sahip. Bu yüksek güç performansı beraberinde soğutma problemlerin i de getireceğinden üründe sıvı soğutma sistemi tercih edilmiş.

REV-9 laptopun dikkat çeken bir diğer teknik özelliği de RTX 4080 grafik kartı. Masaüstü seviye grafik kartın mobil versiyonuna göre yüzde 15 daha hızlı olduğu ifade ediliyor. REV-9 dizüstü bilgisayar üzerinde sistem sıcaklığı gibi istatistikleri gösteren 3.5 inç büyüklüğünde bir ekran ve çift 10 Gbit Ethernet kartı ile IPMI 2.0 arayüzüne de yer verilmiş.

42 cm x 32,5 cm x 4.6 cm ölçülerindeki bu güçlü dizüstü bilgisayarın ağırlığı hakkında herhangi bir teknik bilgi verilmemekle beraber hafif olmayacağını tahmin etmek zor değil. Altın sarısı, gümüş, gül, mor ve kırmızı renk seçenekleri ile piyasaya sunulacak olan REV-9 laptop 9 bin dolar civarında fiyat etiketine sahip.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 19

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir