Dizüstü Bilgisayarlar

Çift ekranlı dizüstü bilgisayar

Katlanır ekranlı cep telefonlarının sayısının arttığı bugünlerde dizüstü bilgisayarların da bu teknolojiyi takip etmesi şaşırtıcı değil. Katlanır ekranlı dizüstü bilgisayar dediğiniz zaman bu yeni teknolojinin bir de fiyat etiketine yansıması oluyor. Ancak öte yandan çift ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar ise kulağa çok daha kullanışlı geliyor.

Gerek duyduğunuzda iki ekranı bir arada büyük bir görüntü alanına sahip olarak kullanabilmek ve istediğiniz zaman da içeriği iki ekran arasına yayabilmek çift ekranlı bir dizüstü bilgisayarın en pratik yönleri. Dizüstü bilgisayarınıza geçici bir ikinci ekran takılı olması gibi. Dilediğiniz zaman bu ikinci ekranı klavye olarak ya da çizim tabletinde olduğu gibi kullanabilmek kullanıcılar için oldukça cazip yetenekler.

Çin kaynaklı bir firmanın tasarladığı SZBOX DS135D çift ekranlı dizüstü bilgisayar 699 USD satış fiyatı ile bu tür bir ürün arayışında olan kullanıcılar için alternatif bir seçenek sunmayı hedefliyor. Ancak kullanıcıların sevinmek için acele etmemeleri daha doğru olur zira cihaz çift ekranı ile ön plana çıkmasına rağmen teknik özellikleri, tasarımı ve konfigürasyonu biraz zayıf kalıyor.

16 GB RAM belleğe sahip olsa da Intel N100 işlemci kullanılmış olması biraz zayıf duruyor. Windows 11 işletim sistemi ile iki adet 13.5 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran çok cazip duruyor. Ekranlardan birini sanal klavye olarak kullanabilirsiniz ya da harici bir Bluetooth klavye tercih edebilirsiniz.

Çift ekranlı dizüstü bilgisayar sektördeki benzerlerinin aksine 180 derecenin üzerinde açılamıyor. Bir başka deyişle iki ekranı açıp tablet gibi kullanamıyorsunuz. SZBOX DS135D daha çok geçici ikinci bir ekran monte edilmiş bir dizüstü bilgisayar havasında. Cihazın tanıtımı da aslında bu yünde yapılıyor. Sıradan bir dizüstü bilgisayardan daha fazla potansiyele sahip fakat vasat donanım özellikleri her türlü görevin altından kalkamayabilir.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 19

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir