Robotlar

Sesli komutları anlayan oyuncak robot köpek

Petoi’nin 2020 yılında tanıttığı Bittle’ın küçük kardeşi Bittle X güncellenmiş birtakım yenilikleri sayesinde yeni numaralar öğrenebilme özellikleri ile geliyor. Tasarım olarak Boston Dynamics’in robot köpeğine benzeyen Bittle X neredeyse insan avucuna sığacak boyutlarıyla hem çocuklar için eğlenceli bir oyuncak ve hem de yazılım bilen kullanıcılar için robot kodlama yapabilecekleri bir ürün.

Tamamen açık kaynak kodlu olan ve blok tabanlı programlama üzerinde çalışan Bittle X robot köpek C++/Python programlama dilini destekliyor. Yeni model robot köpek önceki Bittle modelinde olmayan sesli komutları takip etme ile kullanıcının kendi sesiyle komutları kaydetme ve programlama olanağı sunma gibi yeni özelliklere sahip.

Oyuncak olarak da kullanılabilen ama daha fazla öğrenme fırsatı sunan Bittle X robot köpek robotlar dünyasına girmek isteyen meraklılar için tasarlanmış. Bittle X robot köpek avuç içine sığacak boyutlarda olmasına rağmen detaylı eklem tasarımları sayesinde yürüme, oturma, zıplama, ters takla atma, tekme atma ve hatta gerçek bir köpek gibi kendini kaşıma gibi hareketleri son derece gerçekçi bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Robot köpek kullanıcının isteğine göre ister kutudan çıktığında harekete hazır halde ya da kullanıcının kendisi monte etmek istediğinde demonte şekilde geliyor. Böylece sesli komut vereceğiniz kendi robot köpeğinizi sıfırdan oluşturabiliyorsunuz. Kutuda parçaların ayrı ayrı geldiği ve parçaların birbirine geçecek şekilde tasarlanmış olması sayesinde Bittle X robot köpeğin monte edilmesi çok teknik bilgi gerektirmiyor.

Monte edildikten hemen sonra Bittle X artık oynamaya ya da komutlarınızı almaya hazır hale geliyor. Uzaktan kumanda ile de kontrol edilebilen Bittle X robot köpek buna gerek kalmadan sesli komutları da yerine getirebiliyor. Sesli komutlar vererek kolunu kaldırıp merhaba işareti verme, oturma, sürünme, kazma, ölü numarası yapma ve hatta amuda kalkma gibi hareketleri gerçekleştirmesini sağlanabiliyor. Kutudan çıktığı haliyle 35’in üzerinde sesli komut destekleyen robot köpeğe kendi isteğinize göre programlayabileceğiniz 10 adet komut daha ekleyebiliyorsunuz.

OpenCat platformu üzerinde çalışan Bittle X robot köpek sınırsız programlama ve özelleştirilebil olanağı sunuyor. Petoi’nin Coding Blocks, C++ ve Python destekli blok programlama desteğine sahip olan robot köpek ücretsiz Petoi masaüstü uygulaması aracılığıyla da kontrol edilebiliyor.

Robot köpek Bittle X yılbaşı tatiline özel 236.99 USD’den başlayan satış fiyatlarıyla meraklıların beğenisine sunuluyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 5

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir