Oyun - Eğlence

Zotac’tan dördüncü nesil sanal gerçeklik sırt bilgisayarı

Zotac’ın geçtiğimiz sene Computex’te ziyaretçilerin beğenisine sunduğu dördüncü nesil sanal gerçeklik sırt bilgisayarı VR Go 4.0 meraklıları için satışta. Yeni nesil sırt bilgisayarında tüketici seviyesi grafik işlemcilerden profesyonel seviye işlemcilere geçilmiş olması dikkat çekiyor.

Kişisel bilgisayar üreticilerinin mobil sanal gerçeklik için sırt bilgisayarı üretme girişimleri pek ön plana çıkmıyor ancak Zotac bu alanda hala emek harcıyor. Firmanın bu çabaları meraklıları için umutların devam etmesini sağlıyor.

Zotac sanal gerçeklik sırt bilgisayarının bir önceki modelden tek farkı grafik işlemcisindeki yenilik. Önceki VR Go 3.0 modelinde Nvidia GeForce RTX 2070 kullanılmıştı. Yeni model VR Go 4.0’da profesyonel Ampere A2000 ve A4500 kartlara yer verilerek oyun meraklılarından geliştiricilere ve kurumsal müşterilere kadar geniş bir perspektif hedeflenmiş.

Yeni Zotac sırt bilgisayarı Windows 11 Pro işletim sistemine sahip. İhtiyacı olan işlemci gücünü Intel Core i7-11800H’den alan Zotac VR Go 4.0 sırt bilgisayarında 512 GB NVMe SSD ve USB 3.0 girişleri bulunuyor. Kullanıcılar cihaza ilave SATA uyumlu diskler ekleyebiliyor ve DDR4 bellek kapasitesini varsayılan 16 GB kapasitesinden 32 GB seviyesine çıkartabiliyorlar.

Zotac VR Go 4.0 sırt bilgisayarının iki adet pili 50 dakika kadar oyun süresi sağlıyor. Ancak bu piller pratik bir şekilde değiştirilebiliyor veya daha yüksek kapasitelere çıkartılabiliyor. Cihaz istenirse bir mikro masaüstü bilgisayar olarak da kullanılabiliyor.

ABD’de piyasaya çıkış tarihi ve satış fiyatı belirli olmamakla beraber Birleşik Krallık’ta Zotac VR Go 4.0 sırt bilgisayarını sanal gerçeklik başlığı hariç 4,688 USD fiyatla satın almak olanaklı.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 2

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir