Oyun - Eğlence

Lenovo Legion Go oyun konsolu Ekim ayında geliyor

Lenovo kendisinin ilk Windows tabanlı oyun konsolu Legion Go’yu duyurdu. Cihaz güçlü donanım özellikleriyle ve özgün yazılım desteğini mobil oyun meraklılarının beğenisine sunuyor. Yüksek çözünürlüklü ekranı, güçlü işlemcisi ve ana gövdeden ayrılabilir kumandaları ile Lenovo Legion Go oyun konsolu önümüzdeki Ekim ayında 699 USD’den başlayan fiyatlarla oyunseverlerin beğenisine sunulacak.

Legion Go oyun konsolu aynı kategoride yer aldığı Nintendo Switch, Steam Deck, Ayaneo 2, Logitech G Cloud, Asus ROG Ally, Razer Edge ve benzeri gibi pek çok rakip ürün ile rekabet haline olacak. Lenovo Legion Go konsol da Asus ROG Ally gibi Windows 11 işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Böylece kullanıcılar sadece herhangi bir online platformdan diledikleri oyunu yüklemekle kalmıyorlar aynı zamanda PC Game Pass’e de erişebiliyorlar.

Legion Go oyun konsolunu diğer Windows destekli ürünlerden ayıran şey ise Lenovo’ya özgü Legion Space yazılımı. Legion Go konsolu için özel olarak tasarlanan bu yazılım kullanıcıların tüm oyun platformlarına ve mağazalarına hızla erişebilmelerine, kurulmuş oyunları görebilmelerine ve Legion Game Store üzerinden oyun satabilmelerine olanak tanıyor.

8.8 inç büyüklüğünde QHD+ (2560 × 1600 piksel çözünürlükte ve 144 Hz tazeleme hızında dokunmatik ekrana sahip olan Lenovo Legion Go oyun konsolunda AMD Ryzen Z1 Extreme CPU işlemci ve RDNA 3 grafikleri kullanılmış. 16 GB LPDDR5X belleğe sahip olan Legion Go’nun veri saklama kapasitesi 1TB seviyesine kadr çıkartılabiliyor.

Lenovo yeni Legion Go oyun konsoluna ek olarak Lenovo Glasses gözlüklerini de tanıttı. 1920 × 1080 piksel çözünürlüklü micro OLED iki adet ekrana sahip o loan bu gözlükte dahili hoparlöre de yer verilmiş. Legion Go oyun konsoluna USB-C üzerinden bağlana gözlük bu sayede Windows, macOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda harici ekran desteği sağlamış oluyor.

Lenovo Legion Go oyun konsolu ekim ayından itibaren Lenovo resmi internet sitesinden satışa sunulacak. Cihazın ABD satış fiyatı 699 USD ve Avrupa fiyatı da 866 USD olacak. Legion Glasses gözlüklerin ABD sayış fiyatı ise 329 USD.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 2

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir