Tasarım Ürünler

Hem yürüteç hem tekerlekli sandalye

1970’lerde film endüstrisi için Steadicam’i icat eden Garrett Brown’ın son ürünü Zeen yürüteç özellikli tekerlekli sandalye hareket etmekte zorlanan bireylere yeni özgürlükler getiriyor.

Hareket etme zorluğu çekenler Zeen tekerlekli sandalyenin klasik kullanımının yanı sıra cihaz desteği ile yürüme imkanı da kazanıyor. Sandalyenin her yöne dönebilen dört tekerleği kullanıcıların diledikleri şekilde hareket etmelerini sağlıyor. Oturmak istediklerinde basitçe tutamaklardaki kolları kullanarak sandalyeyi oturma konumuna getirebiliyorlar. Böylelikle yürüteç ve tekerlekli sandalye gibi iki farklı aracın sunduğu konforu tek bir cihaz üzerinde kolaylıkla elde edebiliyorlar.

Zeen’in varsayılan hali tıpkı bir tekerlekli sandalye gibi görev yapıyor. Sandalyeden kalkmak gerektiğinde iki adet gazlı amortisör yardımı ile oturma kısmı ve tutamaklar yükseliyor ve kullanıcı cihaz desteği le yürüteç benzeri bir şekilde rahatlıkla ve güvenle yürüyebiliyor. Sistemde herhangi bir motor kullanılmıyor. Bir emniyet kemeri olası düşmelere karşı korum sağlıyor ve yürüteç konumuna getirirken dilediğiniz yüksekliği kullanıcını yapısına ihtiyacına ayarlayabiliyorsunuz.

Babasının yaşadığı zorluklara tanık olduktan sonra böyle fikri geliştirmeye karar verdiğini ifade eden Garrett Brown Zeen içlerinde Papa Francis’in de bulunduğu ihtiyaç sahiplerinin kullanımına yönelik olarak hali hazırda 100 adet yürüteç özellikli tekerlekli sandalye ürettiğini belirtmiş.

Ticari üretimine de başlanmış olan Zeen yürüteç özellikli tekerlekli sandalye firmanın web sayfasından 3.800 USD fiyatla satışa sunulmuş durumda.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir