Dizüstü Bilgisayarlar

Yeni Asus dizüstü bilgisayarlar ile gözlüksüz 3 boyutlu görüntüler

Stereoskopik 3D hiçbir zaman çok geniş kullanıcı kesimine ulaşmadı ve yaygınlaşmadı ancak Asus son tanıttığı dizüstü bilgisayar modelleri ile bir kez daha bu alandan vazgeçmediğini gösterdi. Asus’un yeni ekran teknolojisi özel panel ve göz takip sistemi kombinasyonu sayesinde 3D görüntülemenin en büyük problemi olan gözlük zorunluluğunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Asus’un CES 2023’te duyurduğu 3D OLED özellikli laptoplarının otostereoskopik ekranları özel üç boyutlu gözlüklere gerek kalmadan 3D görüntüler elde etmeyi sağlıyor. Firma bu teknolojisi ile içerik yaratma, film izleme ve oyun sektörlerini hedefliyor.

Spatial Vision teknolojisi değişik açılardan bakıldığında da 3 boyutlu görüntüler sunabiliyor. Yani aynı anda iki kişi farklı açılardan baksalar dahi ekrandaki görüntüyü 3 boyutlu olarak izleyebiliyorlar. Bu görüntü ekranın üzerinde bulunan ve kullanıcının gözlerini sürekli şekilde takip ederek gerekli ayarları gerçekleştiren iki kamera sayesinde elde ediliyor.

Böylece kullanıcının ekrana bakış açısı değişse dahi 3 boyutlu görüntü elde edilmeye devam edebiliyor. Ekrandaki dışbükey lensler iki ayrı stereo görüntüyü kullanıcının her bir gözüne ayrı ayrı iletiyor.

Asus Spatial Vision dizüstü bilgisayarların satış fiyatları henüz netleşmiş olmamakla beraber 16 inç ekranlı Vivobook Pro modellerinin 1,600 USD ve ProArt Studiobook modellerinin de 2,000 USD fiyat etiketine sahip olacağı bekleniyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 19

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir