Motor - Bisiklet

Bisikletçiler için sırt çantası şeklinde hava yastığı

Bisikletçiler için hava yastığıGenelde bisiklette kullanılan sırt çantaları kullanıcıların eşyalarını taşımalarına imkan verirken EVOC’un yeni modelinde ekstra bir özelliğe yer verilmiş. Bisikletçiler için tasarlanan EVOC Commute Air Pro 18 sırt çantası herhangi bir kaza, çarpma veya düşme durumunda 200 milisaniye içerisinde hava yastığı şeklinde şişerek kullanıcının gövdesinin üst kısmını yaralanmalara karşı koruyor.

Bisiklet hava yastığıGeriş dönüşümlü polyester malzemeden üretilen Commute Air Pro 18 sırt çantası hava yastığı olarak açılmamış haliyle normal bir çanta görünümünde. Sırt çantasında ana bölmenin yanı sıra bir dizüstü koyma bölmesi, esnek yan cep ve gözlük ile akıllı telefon gibi cihazlar için bölmeler de bulunuyor.

Sırt çantasının göğüs kısmında bulunan elektrikli manyetik kilitler herhangi bir durumda açıldıklarında üzerindeki hareket sensörleri aktif hale geçiyor. Hareket sensörleri sırt çantasının durumunu ve yönünü saniyede 1.000 kere hassasiyette ölçüyor.

Sırt çantası şeklinde hava yastığıHareket sensörleri sırt çantasının duruşunda bir farklılık tespit ettikleri an bir düşme, çarpma veya kaza olduğuna karar vererek içindeki hava yastığını 200 milisaniye içerisinde tam olarak şişiriyor ve bisiklet sürücüsünün gövdesinin boyun, omuzlar, köprücük kemiği ve göğüs bölümünü içeren üst kısmını koruma altına alıyor.

Sürücünün sırt ve omurgası da sırt çantasının koruyucu plakaları tarafından korunuyor. İlerleyen tarihler piyasaya çıkacak olan EVOC Commute Air Pro 18 sırt çantasının satış fiyatı 900 Euro / 1,064 USD civarında olacak.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir