Fotoğraf Makineleri

Yapay zeka ile video ve fotoğraf çeken Canon PowerShot Pick

Canon PowerShot PickCanon, yapay zeka ile video ve fotoğrafları otomatik olarak çekebilen PowerShot Pick dijital fotoğraf makinesini kitle fonlaması şeklinde kampanya olarak başlattı. PowerShot Pick modelinin arka planında günümüz fotoğraf ve video çekme alışkanlıkları yatıyor.

Selfie ve toplu çekimler günümüzün fotoğraf ve video çekim alışkanlıkları haline geldi. Ancak bir yandan da en güzel görüntüyü veya kareyi çekmek o kadar da kolay olmuyor. Canon PowerShot Pick’in yapay zekası mükemmel fotoğraf karesi veya videonun elde edilmesinde kullanıcıların işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

PowerShot PickAdeta bir güvenlik kamerası gibi görünen PowerShot Pick çevresinde olan biteni izleyerek mevcut çekim ihtimaline koşulları kontrol ederek sürekli hazır halde bekliyor. 12 megapiksel çözünürlüklü CMOS görüntü sensörüne sahip olan Canon PowerShot Pick’in Digic 7 görüntü işlemcisi, 19-57-mm F2.8 objektifi, Bluetooth 4.1 ve 802.11n Wi-Fi kablosuz bağlantı desteği bulunuyor.

Full HD kalitesinde video kaydedebilen PowerShot Pick saniyede 60 kare videoları microSD hafıza kartlarına kaydediyor. Akıllı telefonlarda iOS ve Android uygulamaları eşliğinde de kullanılabilen Canon PowerShot Pick ile gerektiğinde uzaktan kumandalı biçimde çekilen fotoğraf ve videolar böylelikle sosyal medyada kolayca paylaşılabiliyor.

Canon PowerShot uygulamaNesne takip ve yüz algılama teknolojileri ile Canon PowerShot Pick çevresindeki nesneleri otomatik olarak tanıyabiliyor ve hareket edebilen objektifi ile doğru kadrajı elde ediyor. Çevre koşullarını analiz eden cihaz mükemmel fotoğraf karesini ya da ideal video görüntüyü kaydediyor.

Üretici firma Canon bu cihazın talep olması halinde güvenlik kamerası işlevi görebileceğini de ifade ediyor. Fon hedefini geçmiş olan PowerShot Pick kampanyasının bitimine 2 ay kadar bir süre daha var. Cihaza bu fon kampanyası çerçevesinde 400 US fiyatla sahip olmak mümkün.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 23

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir