Cep Telefonları

Kredi kartı boyutlarında en ince ve hafif cep telefonu

Öncelikli olarak mobilite özelliği ile ortaya çıkan cep telefonlarının günümüzde son derece büyük ekran boyutlarıyla hayatımızda daha fazla yer kapladıkları bir gerçek. Kyocera’nın kredi kartı boyutlarında KY-O1L modeli dünyanın en ince ve en hafif cep telefonu olma iddiası taşıyor.

Sadece 47 gram ağırlığındaki Kyocera KY-O1L cep telefonu 91 mm x 55 mm boyutlarında ve 5.3 milimetre inceliğinde. Japonya’da NTT DoCoMo tarafından telefonseverlerin beğenisine sunulan KY-O1L cep telefonunun 2.8 inç büyüklüğünde ve e-kitap okuyucu cihazlar gibi e-mürekkep teknolojisi ile görüntü sunan monokrom bir ekranı bulunuyor.

Gücünü 380 mAh bataryadan alan cihaz LTE bağlantı desteği ile internette dolaşıma imkan tanıyor ancak telefonun kamerası bulunmuyor ve cep telefonu uygulamaları kullanmak mümkün değil. Sadece Japon kullanıcılar tarafından satın alınabilen Kyocera KY-O1L Android işletim sistemine ve Unihertz Atom işlemciye sahip.

Kredi kartı boyutlarındaki bu son derece ince ve hafif cep telefonunun satış fiyatı ise 300 dolar.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 18

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir