Akıllı Telefonlar

Minimalist cep telefonu

Akıllı telefonlar özellikle son on senede şaşırtıcı bir gelişim sergiledi ve akıllı telefon teknolojisindeki baş döndürücü gelişmeler insanların telefonlarından ayrılmaz hale gelmelerine neden oldu. Ancak bu özellik bolluğu bir kesim kullanıcının gözünü korkutuyor veya akıllı telefonlarla ilişkilerinde sorunlar çıkartıyor.

Bu problemler üzerine kafa yoran Tasarımcı Pierrick Romeuf kullanım kolaylığı ile modern akıllı telefon işlevleri arasında bir denge arayışı ile işe koyulmuş ve ortaya Minima cep telefonu çıkmış.

3 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan Minima cep telefonunun ufak tefek yapısı dikkat çekiyor. Buna rağmen rahat bir klavye kullanımı sunan minimalist cep telefonu Minima 18:9 oranlı ekranında her türlü telefon uygulamasının kullanılabilmesine de imkan veriyor.

Minima cep telefonunda alt kısımdaki standart tüm butonlar kaldırılarak cihazın oldukça küçük boyutlarda olması sağlanmış. Hibrit işletim sistemine sahip olan Minima minik cep telefonunda buton işlevleri cihazın yan taraflarına taşınmış ve böylece ekranın rahat ve sade olması sağlanmış.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir