Tasarım Ürünler

Kendi kendini tamir edebilen cam üretildi

Çok sayıda diğer alanda da kullanılabilecek olsa da günümüz teknoloji meraklılarını en çok ilgilendiren cep telefonlarının kırık ekranları ile ilgili endişeleri sonlandıracak sevindirici bir gelişme Japonya’dan geldi.

Japonya Üniversitesi bilim insanları kendi kendini tamir edebilen cam üretti. Kendi kendini tamir edebilen cam fikri elbette yeni değil, ancak yeni buluş diğerlerine göre daha çok ümit vaat ediyor.

Bugüne kadarki diğer buluşların çoğunda yüzeysel çatlakların düzeltilmesi söz konusuydu. Daha derin çatlak ve kırıklarda bu çözümler işe yaramıyordu.

Kırılan cam kendi kendine nasıl tamir oluyor?
Japon bilim insanları tarafından üretilen yeni malzemede ise cam tamamen kırılmış olsa dahi parçalar tamir oluyor. Yani telefonunuzun ekranı kırılıp parçalandığı zaman kırık parçaları bir araya getirdiğinize tekrar eski haline dönüyor ve yeni gibi oluyor.

Bu buluş yeni bir tür yapıştırıcı araştırmaları esnasında ortaya çıkmış. Dolayısıyla, bu buluşun ticarî bir ürün haline dönüşüp dönüşmeyeceği sorusunu henüz bir cevabı bulunmuyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir