Telefon Uygulamaları

Perfectly Keyless ile telefonlar otomobil anahtarına dönüşüyor

Akıllı telefonu bir otomobil anahtarına dönüştüren Bosch, usandıran anahtar arayışına son veriyor. Otomobilin kilidini açmak, motoru çalıştırmak ve tekrar arabayı kilitlemek için akıllı telefonunuzu kullanın.

Sürücüler araçlarına yaklaşırken, akıllı telefonları araç üzerindeki sensörler tarafından algılanıyor. Bu algılama işlemi meydana geldiğinde, fiziksel bir anahtara ihtiyaç olmadan aracın kilidi açılıyor. Benzer bir şekilde, motoru çalıştırmak veya yolculuğun sonunda otomobili tekrar kilitlemek için anahtar gerekmiyor.

Araç sahipleri, diğer sürücülere araçlarını kullanma izni vermek için bir uygulama kullanabiliyor. İzinsiz erişime karşı korumalı güvenli bir süreçle, bulut aracılığıyla diğer akıllı telefonlara ek bir sanal anahtar gönderiliyor.

Perfectly Keyless, bir dijital otomobil anahtarı. Sürücülerin, bu sistemi kullanabilmesi için akıllı telefonlarına bir uygulama yüklemesi ve otomobillerini uygulamaya bağlaması gerekiyor. Bunu yaptıklarında akıllı telefon, ilgili aracın dijital kilidine uyan tek seferlik bir güvenlik anahtarı oluşturuyor.

Perfectly Keyless, akıllı telefonun ne kadar uzakta olduğunu ölçmek ve güvenlik anahtarını algılamak için araç üzerindeki sensörlerle kablosuz bir bağlantı kuruyor. Sürücü ve araç arasındaki mesafe iki metreden az olduğunda otomobil kapısının kilidi açılıyor.

Aracın kilidi açıldıktan hemen sonra, dikiz aynası ve koltuk pozisyonu gibi önceden belirlenmiş olan kişisel ayarlar etkinleştiriliyor ve Perfectly Keyless akıllı telefonun araç içerisinde olduğunu tespit ederse, motoru çalıştırmak için çalıştırma-durdurma düğmesine basmak yetiyor.

Sürücü yolculuğun sonunda otomobilden çıktığında, sistem akıllı telefonu sanal bir gözle takip etmeye devam ediyor. Sürücü ve telefon otomobilden iki metreden fazla uzaklaştığında, otomobil otomatik ve güvenli bir şekilde kilitleniyor. Sistem, sürücünün akıllı telefonuna bir bilgi mesajı gönderiyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 20

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir