Tasarım Ürünler

Aktif oturma sağlayan yaylı sandalye

Gün içerisinde uzun süre oturarak çalışanlar bu durumun insan vücudu için hiç sağlıklı olmadığını fark ederler. Bu alanda ayakta durarak çalışmayı sağlayan özel tasarım masalar sırt ağrılarını azaltmayı ve daha sağlıklı bir duruş vaat ediyor. Sprang Chair yaylı sandalye “aktif oturma” tarzı ile bu duruma farklı bir yaklaşım sergiliyor.

Sprang Chair yaylı sandalye

Aktf oturma sistemine dayanan Sprang Chair yaylı sandalye, kumaş kaplı bir egzersiz topunun üzerine yerleştirilmiş kumaş kaplı bir minderden oluşuyor. Bu yapı her bir köşede bir tane olmak üzere dört adet esnek kordon ile çevrelenmiş. Otururken hareket etmeyi sağlayan bu sandalye duruma göre ayarlanabiliyor. Böylece kişiye uygun hale de getirilebiliyor.

Sprang Chair yaylı sandalye standart ofis sandalyesi kullanmaktan dolayı sırt ağrılarından şikayetçi olan Darren Mark tarafından geliştirilmiş. Ürünün prototipini iki sene süreyle kullanıp deneyen Mark sonuçta yaylı sandalyenin sırt ağrılarına iyi geldiğini görmüş ve ürünü diğer insanların da kullanımına sunmaya karar vermiş.

yaylı sandalye

Aktif / dinamik oturma yönteminde yaylı sandalye, oturan kişiyi hareket etmeye sevk ediyor. Böylece otururken yapılan hareketler sayesinde sırt ağrısına iyi geliyor, duruşu düzelterek belkemiği sağlığına yardımcı oluyor, kasları güçlendiriyor, kalori yakmayı sağlıyor ve odaklanmayı arttırıyor.

Aktif Dinamik Oturma

Huş ağacından üretilen Sprang Chair yaylı sandalye siyah, gri, kırmızı ve yeşil renk seçeneklerinde üretiliyor. Proje aşamasında ön destek siparişi ile 350 dolar’a satın alınabilen Sprang Chair yaylı sandalyenin Kasım 2016 tarihinde kullanıma sunulması planlanıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir