Fuarlar Etkinlikler

Masumiyet Müzesi kapılarını dünyaya açıyor

Masumiyet Müzesi

Orhan Pamuk’un kaleme aldığı Kemal ile Füsun’un aşk hikayesinin fiziksel dünyada yaşatıldığı Masumiyet Müzesi, Google Cultural Institute platformuna taşınarak tüm dünyadan kullanıcıları romanın kahramanlarının hikayesini keşfetmeye davet ediyor.

Orhan Pamuk Masumiyet Müzesi

Online Masumiyet Müzesi
İnsanlığın kültür ve sanat mirasının dijital ortama aktarılarak korunması ve geniş kitlelere eşit erişim imkanlarıyla ‘kültürün demokratikleşmesine’ katkı sağlamak amacıyla 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren Google Cultural Institute’un Sanat Projesi kapsamında hayata geçirilen Masumiyet Müzesi, yüksek çözünürlüklü görüntüleri ile dünyanın her yerinden gezilebilecek.

Masumiyet Müzesi uygulaması

Masumiyet Müzesi uygulaması
Kullanıcılar online ortamda müzedeki 51 eseri (bunlardan biri Gigapixel teknolojisiyle yüksek çözünürlüklü görüntülenebilen 4213 İzmarit) ve sergiyi görüntülerken, Street View teknolojisi ile müzeyi panoramik olarak gezecekler. Buna ek olarak kullanıcılar Türkiye’de ilk olarak bir müzeye Google Playstore’dan indirdikleri “Masumiyet Müzesi” uygulaması ile cep telefonlarından da erişebilecekler.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir