Otomobiller

BMW akıllı saat ile park edilebilen otomobil uygulamasını CES 2015 Fuarı’nda sergileyecek

Lüks otomobil üreticisi BMW, akıllı saat ile otomobil kontrol edebilme teknolojisindeki yeniliklerini CES 2015 Fuarı’nda sergileyecek. BMW’nin Remote Valet Parking Assistant teknolojisi çevreyi tarayarak aracın kendi kendine idare edilebilmesini sağlıyor.

BMW Remote Valet Parking Assistant

BMW Remote Valet Parking Assistant teknolojisi
BMW’nin i3 araştırma otomobillinde bulunan dört adet “gelişmiş lazer tarayıcı” aracın içinde bulunduğu ortamın haritasını çıkartarak riskleri belirliyor. Bu veriler daha sonra i3’ün dahili yardım sistemi tarafından otomobilin fren sisteminin gerektiğinde devreye sokulmasında kullanılabiliyor.

Araç sahipleri akıllı saatlerini kullanarak park yardımcısı özelliğini aktif hale getirebiliyor ve otomobillerinin çok katlı otoparklarda otomatik olarak boş bir park yerine yerleşmesini sağlayabiliyorlar.

Audi de geçtiğimiz sene içerisinde benzer bir teknolojiyi duyurmuştu. Audi’nin sisteminde lazer tarayıcılarla donatılmış bir mekan kullanımı gerekiyordu. BMW’nin Remote Valet Parking Assistant teknolojisi ise ayrıntılı bina planları mevcut olan herhangi bir bina içerisinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

Otomobil tutkunları BMW’nin yeni Remote Valet Parking Assistant otomatik araç park etme teknolojisini CES 2015 Fuarı‘nda yakından inceleme şansı bulabilecekler.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 6

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir