Tabletler

Nexus 9 Android Lollipop işletim sistemine sahip ilk tablet

HTC, Android Lollipop işletim sistemine sahip ilk tablet olan Nexus 9’un piyasaya çıkışını duyurdu. Nexus 9, premium bir tablet deneyimi sunmak için HTC’nin tasarımdaki mükemmeliyetini Google’ın en son Android Lollipop yazılımı ile birleştiriyor.

Nexus 9
İlk Android Lollipop tablet Nexus 9
Dünya çapında Android Lollipop işletim sistemi ile çalışan ilk tablet olma özelliğine sahip olan Nexus 9 çoklu görevi hızlıca yerine getiren özellikler ile doluyken bir dizi güvenli giriş fonksiyonu ile üst düzey kişiselleştirme ve güvenlik de sunuyor. Uzatılmış pil ömrü, oyun oynamaya daha fazla, cihazı şarj etmeye ise daha az zaman ayırmanız anlamına geliyor.

Nexus 9 Android tablet
Nexus 9 tablet özellikleri
Gücünü Nvidia Tegra K1 64-bit çift çekirdekli işlemciden alan Nexus 9 tablet Keppler GPU desteği sayesinde masaüstü bilgisayar kalitesindeki grafik performansı sağlıyor. 1.6 megapiksel ön ve 8 megapiksel çözünürlüklü arka kameraya sahip olan Android Lollipop işletim sistemli Nexus 9 tablet bilgisayarın 2K ekran 2048×1536 piksel çözünürlüğü de fotoğraflara bakarken, internette gezinirken veya video izlerken net detaylar ve canlı renkler sunuyor.

Çift hoparlörlü Nexus 9
Ön çift hoparlör ile sahip olduğu akıllı amplifikatörü ve HTC BoomSound profilli hoparlör modu ile Nexus 9 tabletin müzik ve oyunda da keyifli bir cihaz haline getiriyor.

16GB, 32GB ve 32GB LTE model seçenekleri ile satışa sunulan Nexus 9 Android Lollipop tabletin Türkiye’de 2015 yılı itibariyle piyasaya sunulması planlanıyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir