Dizüstü Bilgisayarlar

Ekranı tablete dönüşebilen dizüstü bilgisayar

Her şey gibi dizüstü bilgisayarlar da alışılagelmiş tasarımlarından farklı özellikler sergilemeye çalışıyor. Dokunmatik ekrandan çift ekranlı modellere kadar çeşitli arayışlar mevcut. Ekranı arkaya katlanarak tablet gibi kullanılabilen modeller de piyasada görülebiliyor. Sektöre farklı bir yaklaşım sergilemek isteyen Lenovo, ana gövdeden ayrıldığında bir Android tablet haline dönüşebilen ekranı ile ikisi bir arada özellikli dizüstü bilgisayarı ile dikkat çekiyor.

Bu tür İkisi Bir Arada bir dizüstü bilgisayarın altında yatan fikrinin esasında laptop mantığının dışında olduğu görülür. Bu tasarım temelde bir klavyeye bağlanabilen bir tablet bilgisayardır. Klavye bölümü ya tableti örten bir kapak şeklindedir ya da bu örnekte olduğu gibi dizüstü bilgisayarın klavye kısmıdır. İşlemci, veri depolama ve batarya ve benzeri tüm gerekli elektronik kısım ekran yapısında gömülü durumdadır. Bu da tablete dönüşebilen ekran kısmının tek başına ayrı ve bağımsız bir cihaz haline getirir.

Lenovo’nun ekranı tablete dönüşebilen dizüstü bilgisayarında ise her iki birimin birbirinden bağımsız, ayrı ve farklı işletim sistemleri bulunuyor. Ekran klavye bölümüne takılı olduğunda Windows işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Ekran klavye bölümünden ayrıldığında ise tablet moduna geçerek Android işletim sistemine geçiyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 19

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir