Robotlar

LG yapay zeka destekli akıllı robot

Alexa benzeri yapay zeka asistanları insanlara hayatlarının çeşitli alanlarında yardımcı olmakla beraber sabit bir noktada durmaları gereken ürünler. Bunu değiştirmeye odaklanan LG’nin yapay zeka destekli yeni robotu iki tekerlekli yapısı sayesinde ev içerisinde hareket edebiliyor.

Adeta bir animasyondan fırlamış tasarımıyla LG akıllı robot iki adet tekerleği üzerinde otomatik olarak dengede durabiliyor ve optik ile derinlik sensörlü kameraları sayesinde ev içerisinde halı ve kilim de bulunan ev zemininde güvenle hareket edebiliyor.

Qualcomm’un Robotics RB5 Platform desteği ile bu sensörlü kameralar insan ve evcil yüzleri ile çeşitli ev eşyalarını ve objeleri tespit edebiliyor. Sahip olduğu farklı sensörler aracılığıyla oda sıcaklığı, nem ve ev içi hava kalitesini kontrol edebilen LG akıllı robot gerekli düzenlemeleri de otomatik olarak gerçekleştirebiliyor.

Kullanıcılar evde olmadıkları zaman LG akıllı robotu evde devriye dolaşacak şekilde ayarlayabiliyor. Eve izinsiz girme gibi sıra dışı olayları tespit edebilen LG akıllı robot evcil hayvanlara da göz kulak olabiliyor. Açık kalan pencereleri ve lambaları da kontrol edebilen LG yapay zekalı akıllı robot bu tür olayları kullanıcının akıllı telefonuna bildirim olarak gönderiyor.

Kullanıcısı eve geldiğinde kapıda karşılayan LG yardımcı robotta ses tanıma, doğal dil işleme, yapay ses modülü ve hoparlör bulunuyor. Böylece LG robot haber başlıkları, hava durumu ve günlük programlar hakkında kullanıcısı ile iletişime geçebiliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 5

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir