Tasarım Ürünler

Cetvel kullanmadan düz çizgiler çizmeyi sağlayan aparat

Cetvel ve benzeri herhangi bir aletten yararlanmadan düz çizgi çizebilmek hiç de kolay değildir. Düz çizgi çizmek istediğiniz her zaman yanınızda bir cetvel bulundurmak da pratik bir çözüm sayılmaz. Bu problemi çözmek isteyen tasarımcılar geliştirdikleri ufak metal bir aparat ile dilediğiniz zaman dümdüz çizgiler çizebilmenize olanak sağlayan bir ürün ile karşımızdalar.

Constrained Ball düz çizgi çizme sorununa tamamen farklı bir açıdan yaklaşıyor. Burada çizginin çizilebilmesi için en az çizilecek çizgi kadar uzun bir yardımcı alet gerekliliği fikri yerine çizgi boyunca kaleme kılavuzluk edecek yardımcı bir cihaza odaklanmışlar.

Ürün bu işlemi çizgi boyunca yürüyen ufak bir tekerlek fikrine dayanarak gerçekleştiriyor. Her boyutta kaleme takılabilen bu aparatın ikinci versiyonunda küçük bir LCD ekrana yer verilerek çizilen çizginin uzunluğunun da hassas bir şekilde ölçülebilmesi sağlanmış.

Cetvele yaratıcı ve basit bir alternatif getiren bu ürün kalemin mürekkebinin bulaşma riskini de ortadan kaldırırken kitap gibi materyallerde yazının altın çizerken görüntüyü de kapatmayarak işlemi çok rahat biçimde yapabilmenizi kolaylaştırıyor. Böylelikle düz çizgiler çizmeniz gereken durumlarda yanınızda cetvel taşıman zorunluluğundan kurutuluyorsunuz.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir