Akıllı Telefonlar

Yaşlılar için kolay kullanımlı telefonlar

Yaşı ilerlemiş insanlar için telefon özellikleri konusundaki beklentiler de doğal olarak değişiyor. Daha büyük ekran, daha uzun pil ömrü ve kolay kullanım bu beklentilerin en başta gelenleri. Günümüz akıllı telefonlarının çoğu yüksek çözünürlüklü ekranları, sadeleştirilebilen menüleri ve sesli komut fonksiyonu gibi yetenekleriyle kolay kullanım sunuyor.

Jitterbug Flip

Yaşlılara yönelik diğer modelleri de bulunan Jitterbug’ın Flip modeli de bu kategoride bir cep telefonu. 1.44 inç büyüklüğünde 128 x 128 ekranı ile basit bilgileri görüntüleyen Jitterbug Flip cep telefonu ile gelen arama, tarih ve saat gibi bilgiler kolaylıkla görülebiliyor. Telefonun ana ekranı ise 3.2 inç büyüklüğünde ve 480 x 320 piksel çözünürlükte.

Parlak ekranda dış mekanlarda dahi sağlıklı görüntü elde edilirken yazılar da rahatlıkla okunabiliyor. Menülerde rahatça dolaşabiliyor ve dilediğiniz seçimi yapabiliyorsunuz. Jitterbug Flip cep telefonunun tek tuşla acil arama özelliği yaşlılar için olmazsa olmaz özelliklerden. Kullanıcının ve kullanıcı yakınlarınını içini rahatlatan bu özellik sayesinde acil durumlarda tek bir tuşa dokununca önceden kaydedilmiş yakın numaraları kolayca aranıyor.

Telefonda bulunan GreatCall Link uygulaması, aile bireyleri ve yakınlarının telefon sahibinin sağlık durumunu ve güvenliğini izleyebilmelerine imkan tanıyor.

Jitterbug Smart2

Jitterbug Smart2 sadece mesaj ve arama özellikleriyle değil aynı zamanda güncellenmiş fonksiyonlarıyla da dikkat çeken bir model. 5.5 inç büyüklüğünde ekranı ile rahat okunan menüler sunan Jitterbug Smart2 akıllı telefonun sade ana ekranı ve ve geniş tuşları telefon aramaları, kamera kullanımı ve e-posta gönderme gibi işlemleri son derece kolay ve rahat hale getiriyor.

Sesli komutla yazdırma özelliğine sahip olan Jitterbug Smart2 sayesinde yaşlı kullanıcıların tuşlarla uğraşmadan sadece bir tuşa basıp konuşarak yazılı mesajlar oluşturup göndermesi sağlanmış. Smart2 telefonda da tek bir tuş ile acil arama yapma özelliği mevcut. İşitme yardımı desteğine sahip Jitterbug Smart2 akıllı telefonda da GreatCall Link uygulaması bulunuyor.

Apple iPhone SE 2020

4.7 inç büyüklüğünde ekranı ile Apple iPhone SE 2020 cep telefonu 1334 x 750 piksel çözünürlüğünde son derece net bir görüntü sunarken True Tone ekran fonksiyonu ile mevcut ortama göre renk sıcaklık değerlerini otomatik olarak ayarlayarak kullanıcının her koşulda sağlıklı bir görüntü elde etmesine olanak tanıyor.

A13 Bionic işlemcisi ile takılmadan hızlı işlem yapabilen Apple iPhone SE 12 megapiksel kameraya ve parmak izi sensörüne sahip. Ancak telefonda Face ID özelliği bulunmuyor.

Motorola Moto G7 Power

Büyük ekran, yazıların kolay okunması ikonları net şekilde görülebilmesi açısından yaşı ilerlemiş kullanıcılar için önemli özelliklerin başında geliyor. Ama öte yandan telefon pilinin en büyük düşmanı da ekranın büyük olmasıdır. Motorola G7 Power telefonda bu problem aşılmaya çalışılmış.

Dayanıklı ve plastik tasarıma sahip Motorola Moto G7 Power cep telefonu 6.2 inç ekrana, 720p çözünürlük desteğine ve 5.000mAh kapasiteli pile sahip. Telefon tek bir şarj ile 48 saat kullanım sağlıyor.

Motorola G6 Play

Yaşlı kullanıcılara yönelik bir diğer cep telefonu da Motorola G6 Play. Biraz daha teknoloji meraklı yaşlı kullanıcılara hitap eden Motorola G6 Play akıllı telefonda geniş ekran ve uzun pil ömrü öne çıkıyor.

5.7 inç büyüklüğünde ekran, 720p çözünürlük ile yazı ve ikonların kolay izlenmesini sağlarken dört çekirdek işlemci herhangi bir takılma ve gecikme yaşanmasını engelliyor. 13 megapiksel kamera fotoğraf ihtiyacını fazlasıyla karşılarken 4.000 mAh kapasiteli pil uzun süreli kullanıma imkan veriyor.

Samsung Galaxy A50

Samsung Galaxy A50 modeli yaşlı kullanıcıların beklediği hemen hemen tüm özellikleri bünyesinde barındıran bir akıllı telefon. Büyük parlak ekranın yanı sıra parmak izi sensörüne de sahip olan telefonda, yüz tanıma özelliği de alternatif olarak sunulmuş.

6.4 inç büyüklüğünde AMOLED ekranı ile 1080p çözünürlük sunan Samsung Galaxy A50 akıllı telefon parlak ve canlı görüntüler veriyor. Exynos 9610 yongası ile tatmin edici performans sunan Samsung Galaxy A50 cep telefonu 4 GB RAM belleğe sahip. 4.000 mAh kapasiteli pili ile uzun kullanım süresi sağlayan Galaxy A50 cep telefonunun kamerası da mevcut.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir