Tasarım Ürünler

Teleskopik kontak lens ile gözünüzü kırparak görüntüyü yaklaştırıp uzaklaştırın

 

Teleskopik lens

İsviçre’nin Ecole Polytechnique Federale de Lausanne üniversitesindeki araştırmacıların, içindeki minik teleskopik merceklerle görüntüyü yaklaştıran kontak lens geliştirdikleri açıklandı. Göz kırpmasıyla tepki veren akıllı merceklerle kontrol edilen teleskopik kontak lensler takan kişinin görüntüyü 2.8 kat büyüterek yaklaştırmasını sağlıyor.

Pentagon’un ana araştırma kolu DARPA’nın yardım ve destekleriyle gerçekleştirilen bu gelişme, 2013 yılında geliştirilen bir modelin daha iyileştirilmiş ve güncellenmiş bir versiyonu. Geleceğin askerlerinin görüş kapasitelerinin arttırılmasına yönelik bu çalışma şu an için 55 ve daha ileri yaşta ortaya çıkan görme rahatsızlıklarına bir çözüm olarak tanıtılıyor.

Teleskopik kontak lens

Sadece 1.55 mm inceliğindeki kontak lensler sıra dışı incelikte yansıtıcı iki parça halinde yakınlaştırıcı kısma sahip. Bu kısımlar kontak lensi takan kişinin tanımlanmış göz kapağı hareketleriyle açılıp kapanıyor. Nispeten daha uzun ve kasıtlı bir göz kırpma hareketi ile normal göz kırpma hareketini ayırt edecek şekilde akıllı programlanmış bu yapı sayesinde kontak lensi takan kişi sağ gözünü kırparak görüntüyü yaklaştırabiliyor ve sol gözünü kırparak da görüntüyü tekrar normal haline getirebiliyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir