Akıllı Telefonlar

Ubuntu sistemli akıllı telefonlar önümüzdeki sene geliyor

Meizu ve Canonical işbirliği sonucunda Ubuntu işletim sistemine sahip ilk akıllı telefonlarla önümüzdeki senenin başlarında tanışacağız.

Ubuntu akıllı telefonlar

Flyme OS olarak adlandırdığı kendine özgü bir Ubuntu versiyonu üzerinde de çalışan Meizu’nun sisteme çeşitli ekstra özellikler katacağı ve hatta kullanıcı arayüzünde de değişikliklere gidebileceği düşünülüyor.

Masaüstü versiyonu ile büyük benzerlikler içermekle beraber akıllı telefonlardaki Ubuntu versiyonu dokunmatik ekrana uygun uygulamalara ve küçük ekranlara uygun olabilecek şekilde geliştirilmiş.

Meizu’nun Ubuntu işletim sistemine sahip ilk akıllı telefonunu 2015’in başlarında piyasaya sunması bekleniyor. Ubuntu akıllı telefon fiyatını da cihazın tanıtımının yakın tarihlerde netleşeceği düşünülüyor. Firma, Ubuntu sistemli akıllı telefonların Çin ve Avrupa ülkelerinde satışa sunulacağını açıkladı.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 77

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir