Tasarım Ürünler

2050 yılında uzay asansörüne hazır olun

Japon inşaat firması Obayashi, 2050 yılına kadar tamamen çalışır durumda bir uzay asansörü kurmayı planlıyor.

uzay asansörü
Frank Schatzing‘in Limit isimli kitabını okuyanların hemen dikkatlerini çekecek olan bu habere göre uzay asansörü projesi insanların ve eşyaların geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha ekonomik olarak taşınmasını sağlayacak. Toplamda 96.000 kilometre uzunluğundaki kablonu yer alacağı uzay asansörü projesinde yerden 36.000 kilometre yükseklikte özel bir uzay istasyonu bulunacak. Uzay asansörü ile yolculuğun yaklaşık yedi gün süreceği ifade ediliyor.

Karbon nano teknolojisi ile Uzay Asansörü
Obayashi firması bu işin kolay olmayacağına çünkü uzay asansörü projesini gerçekleşmesi için gerekli olan materyalin günümüz teknolojisinde bulunmadığına işaret ediyor. Firma karbon nano teknoloji gibi yeni gelişmelerin bu projenin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayacağını ifade ediyor. Bu malzemenin gerilim gücü neredeyse çeliğin yüz katı olduğundan projenin olanak dahilinde olduğu düşünülüyor. Bu teknoloji ile günümüzde gerekli uzunlukta kablo üretilemeyeceğini söyleyen firma yetkilileri bugün için ancak 3 cm uzunluğunda nano tüpler üretilebildiğini ancak 2030 yılına doğru bunun gerçekleştirilebileceğine inanıyorlar.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir