Tasarım Ürünler

Project Morpheus sanal gerçeklik sistemi

Project Morpheus sanal gerçeklik

Sony’nin PlayStation4 dünyasını genişleten Project Morpheus sanal gerçeklik sisteminin yeni prototipi görücüye çıkıyor. Sony Computer Entertainment (SCE), San Francisco’da düzenlenen 2015 Oyun Geliştiriciler Konferansı’nda, PlayStation4 (PS4) sisteminin sarmalayıcılık düzeyini farklı bir adım öteye taşıyan ve oyunların geleceğini gözler önüne seren bir sanal gerçeklik (VR) sistemi olan Project Morpheus’un yeni prototipini görücüye çıkardı.

Project Morpheus sanal gerçeklik sistemi
Morpheus oyuncuların fiziki olarak bir oyunun sanal dünyasında olduklarını hissettikleri bir var olma hissini mümkün kılıyor. Geçtiğimiz yıl boyunca hem geliştirici hem de tüketicilerden gelen geri bildirimlere kulak veren SCE, bir var olma hissi sunma ve oyunun sınırlarını zorlamak üzere Morpheus’un yeteneklerini daha da ilerletecek birçok iyileştirme yaptı.

Project Morpheus özellikleri
5 inçlik LCD yerine yeni Morpheus VR gözlüğü 5,7 inçlik 1920 x RGB x 1080 çözünürlüklü OLED ekran sunuyor. Bu yeni ekran görüş alanını genişletip düşük görüntü tutulmasını mümkün kılması ve hareketlerdeki bulanıklık ve titreşmeyi ortadan kaldırması ile hem sarmalamayı oluyor hem de oyuncu için sanal gerçeklik ortamında var olma hissini artırıyor.

120 kare/sn çıktı
OLED’i benimseyerek artık 120 kare/sn çıktıyı da destekleyen Morpheus, saniyede 120 görüntü gösterebiliyor. Ayrıca, bir sistem yazılımı güncellemesi yoluyla, tüm PS4 sistemleri Morpheus’a bağlıyken 120 fps yerli çıktıyı işleyebilecekler. Morpheus, OLED ekranın yüksek tazeleme oranını PS4 sisteminin gücü ile bir araya getirerek, olağanüstü pürüzsüz görseller üretirken bir üst sarmalama düzeyine ulaşıyor.

Project Morpheus prototipi teknik özellikler:
• İşlemci birimi, VR sanal gerçeklik gözlüğü
• OLED görüntüleme yöntemi
• Panel Boyutu: 5,7 inç
• Panel Çözünürlüğü: 1920xRGBx1080 (960xRGBx1080 göz başına)
• 120 Hz, 60 Hz yenileme hızı
• Yaklaşık 100 derece görüş alanı
• Sensörler: Akselerometre, Jiroskop
HDMI + USB bağlantı arayüzü
• Fonksiyon: 3D ses, Sosyal Ekran

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir