Page Nav

Kitap incelemeleri:

latest

Babil Kitaplığı geri döndü


Borges’in kendi tercihine göre bütün dünyadan seçtiği 28 kitabın yanı sıra kendi hikâyelerinin bulunduğu iki kitabı da kapsayan Babil Kitaplığı, yeni okurlarıyla buluşuyor.

Babil Kütüphanesi

Babil Kitaplığı

Borges’in 25 Ağustos 1983 ve Diğer Öyküler adlı kitabıyla açılış yapılacağını belirten Kırmızı Kedi Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni İlknur Özdemir, Babil Kitaplığı’na hazırlık süreci ve okura kazandırılması hakkındaki fikirlerini şu sözlerle ifade ediyor: “Çoğu kitabının baskısı tükenmiş olan bu diziyi yeniden Türkiye’deki okurlarıyla buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Açılış kitabımız olan 25 Ağustos ve Diğer Öyküler’de Türk okurlara bir de sürpriz var! Enis Batur’un kaleminden Borges’i okuyoruz.”

Borges’in hiç yayımlanmamış eseri yolda: Rüyalar Kitabı

Dizinin kapanışının da bir Borges kitabıyla yapılacağını belirten Özdemir, bu kitabın daha önce Türkçede yayımlanmamış Rüyalar Kitabı olduğunu açıkladı.

Bir kısmının yeniden çevrildiği serinin 2017 sonunda tamamlanması planlanıyor. Gerçeküstü edebiyatın en önemli serisi olarak kabul edilen Babil Kitaplığı, şubat ayı itibariyle kitapseverlerin beğenisine sunuldu.

Borges, Jorge Luis

Babil Kitaplığı - Jorge Luis Borges

İlk yayımlandığı günden beri hayranlıkla izlenen bu dizi, adını Borges’in bir hikâyesinden alıyor. Babil Kütüphanesi Arjantinli yazar ve kütüphaneci Jorge Luis Borges (1899-1986) tarafından yazılmış bir kısa öyküdür. Öykü; evreni, olası tüm 410 sayfalık kitapları içeren dev bir kütüphane olarak betimlemektedir.

Hiç yorum yok