Tasarım Ürünler

Artık iPhone’lar yere düşerken yumuşak iniş yapacak

Apple, düşen akıllı telefonları korumaya yönelik çok ilginç bir patente imza attı. Apple’ın yeni teknolojisi düşmekte olan akıllı telefonun yere olan mesafesini hesaplayarak havada cihazın yönünü ve açısını değiştiriyor ve kritik parçaların olabilecek en az hasarla kazayı atlatmasını sağlıyor.

Düşen iPhone'lar yumuşak iniş yapacak

iPhone koruma teknolojisinde, akıllı telefonun diğerlerinin yanı sıra ivmeölçer ve manyetometre gibi sensörleri aracılığıyla düşmenin telefonun hangi kısmını ve bölgesini etkileyeceği anında belirleniyor. Ardından, yine çok kısa bir süre içerisinde özel bir işlemci aracılığıyla gerekli ayarların hesaplaması gerçekleştirilip eksantrik parçalı bir motor devreye sokularak cep telefonunun pozisyonu havada ayarlanıyor ve en dayanıklı ve en az kırılabilir bölgesinin üzerine düşmesi sağlanıyor.

Apple’ın patentinde bir takım farklı metotlardan da söz ediliyor. Tüm bu teknoloji ve metotlardan söz edilmesi bunların yeni iPhone 7 cep telefonunda karşımıza çıakcağı anlamına gelmiyor.

2003 - 2016 yılları arasında LetsGoDigital Türkiye ve LetsGoMobile Türkiye internet sitelerinin Türkiye Genel Editörlüğünü yaptı. Bu süreç içerisinde 12 binin üzerinde haber metni ve 400'e yakın ürün inceleme dosyası çevirisi gerçekleştirdi.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

1 of 22

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir